- Podpora imunity pre pokojnú jeseň
- Staňte sa členom jedinečného klanu! Na Slovensko prichádza Clan Campbell.
- Zima prichádza, vaše vlasy ale nemusia trpieť!
- Aká bude farba roka 2025? Oceníte ju v jedálňach, obývačkách aj spálňach
- Nová séria spotrebičov Electrolux, ktorá sa postará o vašu bielizeň – starajte sa o to, na čom vám záleží
Medovníčky z celozrnnej špaldovej múky
Ingrediencie:
· 380 g celozrnnej špaldovej múky Babičkina voľba · 130 g práškového cukru · 3 lyžice medu · 1 lyžička sódy bikarbóny · 60 g rozpusteného masla · 2 vajcia · lyžica mletého korenia: klinčeky, škorica, badián, muškátový oriešok (alebo hotového perníkového korenia) · lyžica holandského kakaa · asi 50 ml mlieka |
Postup:
- Zmiešajte múku, sódu bikarbónu, cukor, korenie a kakao.
- V inej nádobe vyšľahajte maslo s medom a vajcami.
- Spracujte obe časti dohromady, a ak nebude cesto dostatočne vláčne, pridajte trochu mlieka.
- Vypracujte hladké cesto a zabalené do potravinovej fólie ho uložte aspoň na hodinu do chladničky.
- Odležané cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche a vykrajujte z neho jednotlivé kúsky. Tie klaďte na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočnými rozstupmi.
- Pečte na 180 °C do zlatista.
- Vychladnuté medovníčky ozdobte bielkovou polevou.