Medovníčky z celozrnnej špaldovej múky

Ingrediencie:

·      380 g celozrnnej špaldovej múky Babičkina voľba

·      130 g práškového cukru

·      3 lyžice medu

·      1 lyžička sódy bikarbóny

·      60 g rozpusteného masla

·      2 vajcia

·      lyžica mletého korenia: klinčeky, škorica, badián, muškátový oriešok (alebo hotového perníkového korenia)

·      lyžica holandského kakaa

·      asi 50 ml mlieka

 

Postup:

  1. Zmiešajte múku, sódu bikarbónu, cukor, korenie a kakao.
  2. V inej nádobe vyšľahajte maslo s medom a vajcami.
  3. Spracujte obe časti dohromady, a ak nebude cesto dostatočne vláčne, pridajte trochu mlieka.
  4. Vypracujte hladké cesto a zabalené do potravinovej fólie ho uložte aspoň na hodinu do chladničky.
  5. Odležané cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche a vykrajujte z neho jednotlivé kúsky. Tie klaďte na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočnými rozstupmi.
  6. Pečte na 180 °C do zlatista.
  7. Vychladnuté medovníčky ozdobte bielkovou polevou.